Η «μελανόλευκη» εικόνα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά…

0
399

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Πλήρης εικόνα απ’ όλα τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Παναιγιάλειος, κυρίως με ομάδες μικρότερης κατηγορίας, δεδομένα δεν υπάρχει. Οι περισσότεροι έχουμε δει δύο φιλικά παιχνίδια και από εκεί και πέρα έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν ποδόσφαιρο και κρίνουν από αυτά που βλέπουν. Ετσι αν θέλουμε να βγάλουμε ένα πρώτο συμπέρασμα για την πορεία της ομάδας. μετά από ένα μήνα περίπου προετοιμασίας, αυτό είναι ότι δεν είμαστε καλά ή τουλάχιστον στον βαθμό που θα περιμέναμε κι αυτό βγαίνει από την γενικότερη εικόνα της στα μέχρι τώρα φιλικά. Και αυτό από μόνο του δημιουργεί ανησυχίες και προβληματισμούς όχι μόνο στις τάξεις των φιλάθλων αλλά θεωρώ και στη διοίκηση…
Με τελευταία αφορμή το φιλικό στον Πύργο, αλλά και τα προηγούμενα, η ομάδα δεν δείχνει αυτό που πρέπει τη δεδομένη στιγμή και επειδή δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί εννοούμε το.. κάτι για την περίοδο προετοιμασίας που διανύει. Οπως στα προηγούμενα φιλικά έτσι και στον Πύργο, η ομάδα δεν είχε κίνηση, δεν μπορούσε να έχει ανάπτυξη από την πίσω ζώνη κυρίως λόγω του πρέσινγκ της αντιπάλου ομάδας, δεν έδειξε έστω μισό αυτοματισμό. Μια μπαλιά ασιστ  του Αρναρέλλη στον Γκούφα δεν αξιοποιήθηκε και μία δεύτερη αυτή τη φορά από τα 20-25 μέτρα στον Γεωργακόπουλο, ένα γκολ και τέλος. Από εκεί και πέρα δεν εμφανίστηκε αυτοματισμός, δεν κυκλοφόρησε γρήγορα η μπάλα, δεν αναπτύχθηκε σωστά η ομάδα από την πίσω ζώνη. Γενικότερα δεν συνέβη τίποτα το αξιόλογο, πλην κάποιων ατομικών… αναλαμπών που να κίνησαν το ενδιαφέρον. Και δεδομένα δεν ήταν το πρώτο φιλικό που συνέβη. Το σκηνικό έχει (ξανα)επαναληφθεί.
Ελπίζω ο Παναιγιάλειος να ελέγχει και να κρίνει αυτό που συμβαίνει, να προβληματίζεται και να γνωρίζει αν γίνεται ότι πρέπει ώστε να εγγυάται την εξέλιξη της ομάδας. Προσωπικά, πάντως, προσθέτω και το φιλικό του Πύργου στις μέτριες έως κακές εμφανίσεις των μέχρι σήμερα φιλικών που έχει δώσει ο Παναιγιάλειος. Και επειδή συμπληρώσαμε περίπου ένα μήνα προετοιμασίας και έχουμε διανύσει τα 2/3 του Αυγούστου, έχοντας δείξει από μέτριο έως κακό πρόσωπο απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, θεωρώ ότι η ανεκτικότητα πρέπει να… εξαφανιστεί.
Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο επίσημο παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Και παρότι μεσολαβεί περίπου ένας μήνας γι’ αυτό, πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις – απαντήσεις τώρα, προκειμένου να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν πρέπει και το απαιτούν οι υποχρεώσεις!