Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, η Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας επικράτησε στο γήπεδο του Προαστείου της Α.Ε. Δρεπάνου με σκορ 3-1 και δείχνει να …σφιχταγκαλιάζει μία θέση στην προνομιούχο πεντάδα.
Οι φιλοξενούμενοι του Μίλτου Καρατζά χρειάστηκαν ένα μόλις ημίχρονο, το πρώτο, για να φθάσουν με σχετική άνεση στην 12η φετινή νίκη τους και 5η μακριά από το δημοτικό στάδιο Καμαρών. Ο Ηλίας Λαλιώτης, που σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι και έφθασε τα 7 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, άνοιξε το σκορ μόλις στο 11’ με απευθείας φάουλ, διώχνοντας εξαρχής το άγχος από τους συμπαίκτες του. Και στη συνέχεια την …σκυτάλη παρέλαβε ο Κλάιντι Μπάσα, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 19’ και στο 33’, φθάνοντας έτσι τα 17 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.
Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι του Χρήστου Λάιου, που ακολουθούν αντίθετη πορεία, απλά διαμόρφωσαν το τελικό 1-3 στο 40’ με τον νεοαποκτηθέντα Παντελή Βογιατζή, που άνοιξε λογαριασμό τερμάτων με τη νέα του ομάδα.
Στην επανάληψη η Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας έκανε συντήρηση δυνάμεων και σωστή διαχείριση των κεκτημένων τους, από την στιγμή μάλιστα που από το 59’ έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Μικέλ Ντολάνι, που αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Δημήτρη Ρουμπάνη.

Α.Ε. Δρεπάνου: Κορτέσης, Βίσας (38’ Βογιατζής), Καριώρης, Χάιδας, Τσοτσόλης (46’ Δημάκης), Γ. Καρέλας, Χαρακίδας, Φραντζής, Αυγέρης, Καψάλης (84’ Μαρμαράς), Χρυσανθόπουλος (73’ Σπυρόπουλος).
Α.Ε. Φοίνικα Ζήριας: Τσάκωνας, Αγγελάκης, Ντολάνι, Νγκέλα,  Ασημακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Μούκας (85’ Παπαβραμόπουλος), Ψυχογιάννης, Λαλιώτης, Μπάσα (93’ Ξυνός), Τσιάπι (51’ Σάλαϊ).


Ρεπορτάζ: Βασίλης Δαβαρίας